Leave Your Message

Razlika med ekscentričnim reduktorjem iz nerjavečega jekla in koncentričnim reduktorjem iz nerjavečega jekla

2023-12-29 10:46:02
1. Sredinska položaja obeh koncev sta različna
Središčni točki obeh koncev ekscentričnega reduktorja iz nerjavečega jekla nista na isti osi.
Središčni točki obeh koncev koncentričnega reduktorja iz nerjavečega jekla sta na isti osi.

detajl (2)banana

2. Različna delovna okolja
Ena stran ekscentričnega reduktorja iz nerjavečega jekla je ravna. Ta zasnova olajša odvajanje izpuha ali tekočine in olajša vzdrževanje. Zato se običajno uporablja za vodoravne cevovode za tekočine.
Središče koncentričnega reduktorja iz nerjavečega jekla je na črti, ki je ugodna za pretok tekočine in manj moti vzorec toka tekočine med zmanjševanjem premera. Zato se na splošno uporablja za zmanjšanje premera plinovodov ali navpičnih cevovodov za tekočino.

3. Različni načini namestitve
Za ekscentrične reduktorje iz nerjavečega jekla je značilna preprosta struktura, enostavna izdelava in uporaba ter lahko zadostijo različnim potrebam po povezovanju cevovodov. Njegovi scenariji uporabe vključujejo predvsem:
Horizontalna cevna povezava: Ker središčni točki obeh koncev ekscentričnega reduktorja iz nerjavečega jekla nista na isti vodoravni črti, je primeren za povezavo vodoravnih cevi, zlasti kadar je treba spremeniti premer cevi.
Namestitev dovoda črpalke in regulacijskega ventila: Zgornja ravna in spodnja ravna namestitev ekscentričnega reduktorja iz nerjavečega jekla sta primerni za vgradnjo dovoda črpalke oziroma regulacijskega ventila, kar je koristno za izpušne pline in praznjenje.

detail (1)vsa

Za koncentrične reduktorje iz nerjavečega jekla je značilno, da manj motijo ​​pretok tekočine in so primerni za zmanjševanje premera plinovodov ali vertikalnih cevovodov za tekočine. Njegovi scenariji uporabe vključujejo predvsem:
Priključek plinovoda ali navpičnega cevovoda za tekočino: Ker je središče obeh koncev koncentričnega reduktorja iz nerjavečega jekla na isti osi, je primeren za povezavo cevovodov za plin ali navpično tekočino, zlasti kjer je potrebno zmanjšanje premera.
Zagotovite stabilnost pretoka tekočine: koncentrični reduktor iz nerjavečega jekla malo vpliva na vzorec pretoka tekočine med postopkom zmanjševanja premera in lahko zagotovi stabilnost pretoka tekočine.

4. Izbira ekscentričnih reduktorjev in koncentričnih reduktorjev v praktični uporabi
V dejanskih aplikacijah je treba ustrezne reduktorje izbrati glede na posebne pogoje in potrebe cevovodnih povezav. Če morate povezati vodoravne cevi in ​​spremeniti premer cevi, izberite ekscentrične reduktorje iz nerjavečega jekla; če morate priključiti plinske ali navpične cevi za tekočino in spremeniti premer, izberite koncentrične reduktorje iz nerjavečega jekla.