Leave Your Message

Hvad er en kugleventil i rustfrit stål?

2024-05-14

1. Arbejdsprincip for kugleventil i rustfrit stål

Kugleventil i rustfrit stål er en ny type ventil, der er meget brugt. Arbejdsprincippet for kugleventil i rustfrit stål er at dreje ventilkernen for at gøre ventilen uhindret eller blokeret. Kugleventiler i rustfrit stål er nemme at skifte, små i størrelse, kan laves til store diametre, har pålidelig tætning, enkel struktur og nem vedligeholdelse. Tætningsfladen og den sfæriske overflade er altid i lukket tilstand og eroderes ikke let af mediet. De er meget udbredt i forskellige industrier.

Kugleventilen i rustfrit stål skal kun drejes 90 grader og et lille rotationsmoment for at lukke tæt. Det fuldstændig ensartede ventilhushulrum giver en lige strømningsbane med lille modstand for mediet. Kugleventilens hovedtræk er, at den har en kompakt struktur og er nem at betjene og vedligeholde. Kugleventiler i rustfrit stål kan bruges til at styre strømmen af ​​forskellige typer væsker såsom luft, vand, damp, forskellige ætsende medier, mudder, olie, flydende metal og radioaktive medier. Kugleventilhuset kan være integreret eller kombineret.

 

2. Klassificering af kugleventiler i rustfrit stål

Klassificering efter effekt:

Rustfrit stål pneumatisk kugleventil, rustfrit stål elektrisk kugleventil, rustfrit stål manuel kugleventil.

 

Klassificering efter materiale:

304 rustfrit stål kugleventil, 316L rustfrit stål kugleventil, 321 rustfrit stål kugleventil osv.

 

Klassificeret efter struktur:

(1) Flydende kugleventil - kugleventilens kugle er flydende. Under påvirkning af mellemtryk kan kuglen producere en vis forskydning og presse mod udløbsendens tætningsflade for at sikre forseglingen af ​​udløbsenden. Den flydende kugleventil har en enkel struktur og god tætningsevne, men al belastningen af ​​arbejdsmediet på kuglen overføres til udløbets tætningsring. Derfor er det nødvendigt at overveje, om tætningsringsmaterialet kan modstå kuglemediets arbejdsbelastning. Denne struktur er meget udbredt i mellem- og lavtrykskugleventiler.

(2) Fast kugleventil: Kugleventilens kugle er fikseret og bevæger sig ikke efter at være blevet sat under tryk. Faste kugle- og kugleventiler har alle flydende ventilsæder. Efter at være blevet udsat for medium tryk, bevæger ventilsædet sig, hvilket får tætningsringen til at trykke tæt på kuglen for at sikre tætning. Lejer er normalt installeret på kuglens øvre og nedre aksler med lille driftsmoment og er velegnede til højtryksventiler og ventiler med stor diameter. For at reducere kugleventilens driftsmoment og øge tætningens pålidelighed er den olieforseglede kugleventil dukket op. Særlig smøreolie sprøjtes ind mellem tætningsfladerne for at danne en oliefilm, som ikke kun forbedrer tætningen, men også reducerer driftsmomentet og er mere egnet. Højtryks kugleventil med stor diameter.

(3) Elastisk kugleventil: Kugleventilens kugle er elastisk. Kugle- og ventilsædets tætningsring er begge lavet af metalmaterialer, og det tætningsspecifikke tryk er meget stort. Selve mediets tryk kan ikke opfylde tætningskravene, og der skal påføres ekstern kraft. Denne type ventil er velegnet til højtemperatur- og højtryksmedier. Den elastiske kugle opnår elasticitet ved at åbne en elastisk rille i den nederste ende af kuglens indervæg. Når du lukker kanalen, skal du bruge det kileformede hoved på ventilstammen til at udvide kuglen og komprimere ventilsædet for at opnå en tætning. Løsn det kileformede hoved, før du drejer kuglen, og kuglen vil vende tilbage til sin oprindelige form, hvilket efterlader et lille mellemrum mellem kuglen og ventilsædet, hvilket kan reducere friktionen på tætningsfladen og driftsmomentet.

 

Klassificering efter kanalplacering:

Kugleventiler kan opdeles i lige gennemgående kugleventiler af rustfrit stål, tre-vejs kugleventiler af rustfrit stål og retvinklede kugleventiler af rustfrit stål i henhold til deres kanalpositioner. Blandt dem omfatter de tre-vejs kugleventiler i rustfrit stål T-formet tre-vejs kugleventil af rustfrit stål og L-formet tre-vejs kugleventil i rustfrit stål. T-formet tre-vejs kugleventil i rustfrit stål kan forbinde tre ortogonale rørledninger med hinanden og afskære den tredje kanal for at aflede og fusionere strømme. Den L-formede tre-vejs kugleventil i rustfrit stål kan kun forbinde to indbyrdes ortogonale rørledninger og kan ikke opretholde sammenkoblingen af ​​den tredje rørledning på samme tid. Det spiller kun en fordelingsrolle.

 

Klassificeret efter sammensætning:

Kugleventil i et stykke rustfrit stål, todelt kugleventil i rustfrit stål, tredelt kugleventil i rustfrit stål.

1. Midterpositionerne af de to ender er forskellige
Midtpunkterne på de to ender af den excentriske reduktion i rustfrit stål er ikke på samme akse.
Midtpunkterne på de to ender af den koncentriske reduktion i rustfrit stål er på samme akse.

detalje (2)banan

2. Forskellige driftsmiljøer
Den ene side af den excentriske reduktion i rustfrit stål er flad. Dette design letter udstødnings- eller væskedræning og letter vedligeholdelsen. Derfor bruges det generelt til vandrette væskerørledninger.
Midten af ​​den koncentriske reduktion af rustfrit stål er på en linje, som er befordrende for væskestrømning og har mindre interferens med væskens strømningsmønster under diameterreduktion. Derfor bruges det generelt til diameterreduktion af gas- eller lodrette væskerørledninger.

3. Forskellige installationsmetoder
Excentriske reduktionsanordninger i rustfrit stål er kendetegnet ved enkel struktur, nem fremstilling og brug og kan opfylde en række forskellige behov for rørledningsforbindelse. Dens anvendelsesscenarier omfatter hovedsageligt:
Vandret rørtilslutning: Da midtpunkterne af de to ender af den excentriske reduktion i rustfrit stål ikke er på samme vandrette linje, er den velegnet til tilslutning af vandrette rør, især når rørdiameteren skal ændres.
Pumpeindløb og reguleringsventilinstallation: Den øverste flade installation og den nederste flade installation af den excentriske reduktion i rustfrit stål er egnet til installation af henholdsvis pumpeindløbet og reguleringsventilen, hvilket er gavnligt for udstødning og udledning.

detalje (1) alle

Koncentriske reduktionsanordninger i rustfrit stål er kendetegnet ved mindre interferens med væskestrømmen og er velegnede til at reducere diameteren af ​​gas- eller lodrette væskerørledninger. Dens anvendelsesscenarier omfatter hovedsageligt:
Gas- eller lodret væskerørledningsforbindelse: Da midten af ​​de to ender af den koncentriske reduktion af rustfrit stål er på samme akse, er den velegnet til tilslutning af gas- eller lodrette væskerørledninger, især hvor diameterreduktion er påkrævet.
Sikre stabiliteten af ​​væskestrømmen: Den koncentriske reduktionsreduktion af rustfrit stål har kun lidt forstyrrelse af væskestrømningsmønsteret under diameterreduktionsprocessen og kan sikre væskestrømmens stabilitet.

4. Valg af excentriske reduktionsgearer og koncentriske reduktionsgearer i praktiske applikationer
I faktiske applikationer bør passende reduktionsgearer vælges i henhold til de specifikke forhold og behov for rørledningsforbindelser. Hvis du skal forbinde vandrette rør og ændre rørdiameteren, skal du vælge excentriske reduktionsgear i rustfrit stål; hvis du skal tilslutte gas- eller lodrette væskerør og ændre diameteren, skal du vælge koncentriske reduktionsgear i rustfrit stål.