Leave Your Message

Mafua'aga ma fa'asagaga o le fa'a'ala'au o le 304 fa'au'u u'amea u'amea

2024-07-23 10:40:10

Fa'amatalaga: Na fa'atau talu ai nei e le tagata fa'atau se vaega o 304 u'amea u'amea u'amea, lea e tatau ona piki ma fa'agasolo a'o le'i fa'aogaina. O le i'uga, na aliali mai ni fa'ali'i i luga o fa'au'u u'amea u'amea pe a uma ona tu'u i totonu o le tane pikiina mo le silia ma le sefulu minute. Ina ua uma ona aveese laugutu ma faamamaina, na maua ai le pala. Ina ia mafai ona iloa le mafuaʻaga o le pala o flanges uʻamea uʻamea, puipuia faʻafitauli lelei mai le toe tupu, ma faʻaitiitia tupe gau. Na vala'aulia fa'apitoa i matou e le tagata fa'atau e fesoasoani ia te ia i su'esu'ega fa'ata'ita'iga ma su'esu'ega metallographic.

Ata 1.png

Muamua, se'i ou fa'ailoa atu le u'amea u'amea u'amea 304. E lelei le fa'afefeteina, fa'afefe vevela, ma mea fa'ainisinia maualalo-vevela. E tete'e i le ea i le ea ma e tete'e i le acid. E fa'aaogaina lautele i galuega paipa vai e pei ole suau'u ma alamanuia vaila'au. I le avea ai o se vaega taua o le fesoʻotaʻiga paipa, o loʻo i ai le lelei o le fesoʻotaʻiga faigofie ma le faʻaogaina, tausia o le faʻamauina o le paipa, ma faʻafaigofie le asiasiga ma le suia o se vaega o le paipa.

Fa'agasologa o asiasiga

  1. Siaki le vaila'au tu'ufa'atasia: Muamua, fa'ata'ita'i le auvai ua pala ma fa'aoga se spectrometer e fa'ailoa sa'o ai lona tu'uga fa'ama'i. O taunuuga o loʻo faʻaalia i le ata o loʻo i lalo. Pe a faʻatusatusa i manaʻoga faʻapitoa o le 304 stainless steel chemical composition i le ASTMA276-2013,o le Cr i totonu o le vailaʻau vailaʻau o le flange le manuia e maualalo ifo nai lo le tau masani.

Ata 2.png

  1. Su'esu'ega metallographic: Sa tipiina se fa'ata'ita'iga fa'alava fa'alava i le nofoaga e a'a ai le auvai ua faaletonu. Ina ua uma ona polesi, e lei maua se pala. O mea e le o ni mea faʻapipiʻi na matauina i lalo o le microscope metallographic ma o le vaega sulfide na faʻamauina e pei o le 1.5, o le vaega alumina na faʻavasegaina o le 0, o le vaega o le masima acid na faʻamauina e pei o le 0, ma o le vaega o le oxide spherical na faʻatulagaina e 1.5; o le faʻataʻitaʻiga na togitogia e le ferric chloride hydrochloric acid aqueous solution ma matauina i lalo ole 100x metallographic microscope. Na maua o fatu austenite i totonu o mea e matua le tutusa. Ole fua ole saito na iloiloina e tusa ai ma le GB/T6394-2002. E mafai ona fuaina le vaega o saito e pei o le 1.5 ma le vaega o saito lelei e mafai ona fuaina o le 4.0. E ala i le matauina o le microstructure o le corrosion latalata i luga, e mafai ona maua o le corrosion e amata mai i luga o le uʻamea, taulai atu i luga o le austenite saito tuaoi ma faalautele atu i totonu o le mea. O tuaoi o saito i lenei vaega e faʻaumatia e ala i le pala, ma o le malosi faʻapipiʻi i le va o fatu ua toetoe a leiloa atoa. O le u'amea ua matua'i leaga e o'o lava i le pauta, lea e faigofie ona tafi ese mai luga ole mea.

 

  1. Au'ili'iliga fa'apitoa: O fa'ai'uga o su'ega fa'aletino ma vaila'au o lo'o fa'aalia ai o le Cr o lo'o i totonu o le vaila'au vaila'au o le u'amea u'amea e la'ititi la'ititi nai lo le tau masani. O le elemene Cr o le elemene pito sili ona taua e fuafua ai le faʻafefeteina o le uʻamea uʻamea. E mafai ona tali atu i le okesene e maua ai le Cr oxides, faʻatupuina se paʻu passivation e puipuia ai le pala; o le sulfide non-metallic i totonu o mea e maualuga, ma o le faʻapipiʻiina o sulfides i nofoaga faʻapitonuʻu o le a taʻitaʻia ai le faʻaitiitia o le faʻaogaina o le Cr i le eria lata ane, ma fausia ai se Cr-mativa eria, ma aʻafia ai le faʻafefeteina o le uʻamea uʻamea; mataituina le fatu o le flange uamea stainless, e mafai ona maua o lona tele saito e matua le tutusa, ma le le tutusa fatuga fefiloi i totonu o le faalapotopotoga e faigofie ona faia eseesega i electrode gafatia, e mafua ai i micro-maa, lea e taitai atu i electrochemical corrosion i luga. luga ole meafaitino. O fatu faʻafefiloi maʻaʻa ma lelei o le flange uʻamea uamea e masani lava ona fesoʻotaʻi ma le vevela o le faʻagasologa o galuega, lea e mafua mai i le vave faʻaleagaina o fatu i le taimi o le faʻamalosi. O le su'esu'eina o le microstructure o le fa'amea lata ane o le flange e fa'aalia ai o le a'a e amata mai i luga o le flange ma fa'alautele atu i totonu i luga o le tuaoi o saito austenite. O le faʻalauteleina o le microstructure o meafaitino o loʻo faʻaalia ai o loʻo i ai le tele o vaega lona tolu o loʻo faʻapipiʻiina i luga o le austenite grain tuaoi o mea. O vaega lona tolu o lo'o fa'aputuina i luga o le tuaoi o saito e fa'atupuina le fa'aitiitiga o le chromium i le tuaoi o saito, ma fa'atupu ai le fa'aleagaina o le va'aiga ma fa'aitiitia ai lona tete'e.

 

Fa'ai'uga

O fa'ai'uga o lo'o mulimuli mai e mafai ona maua mai mafua'aga o le fa'afefeteina o le 304 flanges u'amea u'amea:

  1. O le pala o flanges uamea uamea o le taunuuga o le gaoioiga tuufaatasi o le tele o mea, faatasi ai ma le vaega lona tolu precipitated i luga o le tuaoi saito o mea o le mafuaaga autu o flange faaletonu. E fautuaina e pulea lelei le vevela vevela i le taimi o le vevela, aua le sili atu i le maualuga o le vevela o le faʻaogaina o mea faʻavevela, ma ia faʻamalulu vave pe a maeʻa le vaifofo malosi e aloese ai mai le tumau i le vevela o le 450 ℃ -925 ℃ mo se taimi umi. e puipuia ai le timu o vaega vaega lona tolu.
  2. O fatu faʻafefiloi i totonu o meafaitino e faʻafefe i le eletise eletise i luga o le meafaitino, ma o le fua faʻatatau e tatau ona matua faʻatonutonuina i le taimi o le faʻagasologa.
  3. O le maualalo o le Cr ma le maualuga o le sulfide i totonu o mea e aʻafia ai le faʻafefe o le flange. Pe a filifilia meafaitino, e tatau ona gauai atu i le filifilia o meafaitino ma le lelei metallurgical mama.